عنوان البحث | ملخص البحث | Research Abstract |
A COMPARISON BETWEEN ANTIOXIDANT PROPERTIES OF ETHANOL EXTRACTS OF RED AND BLACK BERRY AND THEIR EFFECTS ON SODIUM FLURIDE INDUCED OXIDATIVE STRESSON ADULT RATS | يرتبط تسمم الفلوريد بحدوث الجهد التأكسدي وإختلال آلية مضادة الأكسدة الدفاعية لذا كان هدف هذه الدراسة التحقق من تأثير المستخلصات الايثانولية للتوت الأحمر والأسود في تقليل الجهد التأكسدي لمختلف الأعضاء وكذلك تقليل نشاط أنزىمات الكبد في الفئرا | Fluoride intoxication is associated with oxidative stress and altered antioxidant defense mechanism So the present study aims to investigate the effect of ethanol extracts of red and black berry in decreasing oxidative stress on different o |
DETERMINATION OF LIPID QUALITY AND SOME TOXIC COMPOUNDS FORMATION IN BEEF MEET AND KARMOUT FISH MUSCLE DURING MICROWAVE COOKING
-تقدير جودة الدهون وبعض المركبات السامة المتكونة في عضلات اللحم البقرى واسماك القرموط أثناء الطهي في أفران المي | تستخدم أفران الميكروويف الآن على نطاق واسع منزليا وتجاريا في طهي وتصنيع الأغذية المختلفة مثل اللحوم والأسماك، لذلك أجريت الدراسة الحالية بغرض إلقاء الضوء على التغيرات المحتمل حدوثها في جودة الدهون في عضلات اللحم البقرى واسماك القرموط أثن | Microwave ovens are nowadays distributed commercially more research into its application to meat and fish cooking is needed, and is planned. The present investigation carried out to shield light on the lipid quality and the formation of pol |
The Therapeutic effect of Red cabbage on Diabetic Rats | | Red cabbage (Brassica oleracea var. capitata f. rubra.) is a member of cruciferous vegetable crops. It contents vitamins A, B, C and anthocyanin pigment which responsible for a variety of bright colors including red, blue, and purple in fru |